spivpratsiuvala-z-okupantamy-holovuiuchy-u-nezakonnii-silskii-radi-na-khersonshchyni-kolaboranttsi-zahrozhuie-10-rokiv-uviaznennia

Співпрацювала з окупантами, головуючи у незаконній сільській раді на Херсонщині: колаборантці загрожує 10 років ув’язнення

 • 22748 переглядiв

Мешканцю Херсонської області загрожує до 10 років позбавлення волі за те, що він співпрацював з ворогом, обіймаючи посаду "виконуючого обов'язки голови" у незаконно створеній сільській раді та підтримуючи дії та рішення російських окупаційних сил.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо зрадниці, яка обіймала посаду "голови" селища у незаконно створеному окупантами органі влади, у Херсонській області. Фігурантка організовувала роботу псевдооргану, підтримуючи дії та рішення держави-агресора; колаборантці загрожує до 10 років ув’язнення, передає УНН із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Деталі

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки Херсонського регіону за фактом  колабораціонизму. Слідством встановлено, що у травні 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом, - вона обіймала посаду "виконуючої обов’язки голови" у незаконно створеному органі влади, який мав назву "Благодатненській сільській раді Скадовського муніципального округу Херсонської області".

Також зрадниця організовувала роботу псевдооргану, підбирала та призначала до нього людей, повідомляє прокуратура Херсонщини.

Слідством встановлено, що обвинувачена підтримувала дії та рішення держави-агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації, зокрема, - організовувала проросійські масові заходи.

Зрадниці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю аналогічним строком з конфіскацією майна.

Нагадаємо

У Києві затримали підприємця, який веде бізнес на окупованій території та постачає росіянам будівельні матеріали для оборонних укріплень.

Чотирьох зрадників, які воювали проти українських військ на сході та півдні України у складі російських окупаційних угруповань, було засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду, участь у терористичній групі та сприяння російським збройним силам.

Популярні

Новини по темі

Південна Корея зупинила судно, що прямувала з КНДР до рф

 • 22265 переглядiв