spetspredstavnytsia-ssha-pritsker-zustrilasia-zi-svyrydenko-obhovoryly-vidnovlennia-ta-reformy-dlia-amerykanskykh-investytsii

Спецпредставниця США Пріцкер зустрілася зі Свириденко: обговорили відновлення та реформи для американських інвестицій

 • 33070 переглядiв

Спецпредставниця США Пенні Пріцкер зустрілася з українськими посадовцями для обговорення економічного відновлення. Розглянуто можливості для американських компаній та важливість реформ в Україні для залучення інвестицій.

Спецпредставниця США Пенні Пріцкер та керівники американських компаній зустрілися з віце-прем'єром - міністром економіки Юлією Свириденко. Обговорили можливості підтримки відновлення України та важливість реформ для залучення інвестицій з США, повідомила посол Сполучених Штатів у Києві Бріджит Брінк, пише УНН.

Деталі

"Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, керівники компаній Amentum, Clayco Inc та Westinghouse Nuclear зустрілися з першим віце-премʼєр-міністром - міністром економіки України Юлією Свириденко, щоб обговорити можливості для американських компаній підтримати відновлення України та важливість поточних реформ в Україні для інвестицій з боку приватного сектору США", - повідомила Брінк у X.

Сама Свириденко назвала зустріч зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер "як завжди продуктивною". 

"Ми обговорили прогрес, досягнутий останнім часом у підвищенні нашої економічної самодостатності", - повідомила Свириденко у X.

Зокрема, з її слів, ішлося про залучення інвестицій, перекваліфікацію кадрів.

"На порядку денному також була робота Стратегічної інвестиційної ради та кроки, які ми маємо попереду, а також реформа управління державними інвестиціями та механізм підготовки проектів + ​​спільна робота щодо того, щоб російські активи працювали на Україну", - повідомила віцепрем'єр.

Вона висловила вдячність Пріцкер "за непохитну підтримку України".

До Києва прибула спецпредставниця США з питань відбудови України Пріцкер 29.07.24, 13:56

Популярні

Новини по темі

Ольга Харлан вийшла у чвертьфінал Олімпіади-2024

 • 12041 переглядiв