ukenru
sohodni-mizhnarodnyi-den-borotby-iz-dytiachym-rabstvom-yak-ukrainskym-ditiam-ne-opynytysia-v-zoni-ryzyku

Сьогодні Міжнародний день боротьби із дитячим рабством: як українським дітям не опинитися в зоні ризику

 • 18024 переглядiв

За оцінками різних неурядових організацій, нині до дев’яти мільйонів дітей в світі перебувають у сучасному рабстві. До поняття дитячого рабства включаються такі категорії як торгівля дітьми, сексуальна експлуатація дітей, діти-солдати, шлюб з дітьми та домашнє рабство дітей.

Сьогодні, 16 квітня, у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби із дитячим рабством, пише УНН.

Подія встановлена на честь 12-ічного пакистанського хлопця Ікбала Масіха, який відмовився примусово працювати і був жорстоко вбитий людиною, яка його експлуатувала.

За оцінками різних неурядових організацій, нині до дев’яти мільйонів дітей в світі перебувають у сучасному рабстві.

До поняття дитячого рабства включаються такі категорії як торгівля дітьми, сексуальна експлуатація дітей, діти-солдати, шлюб з дітьми та домашнє рабство дітей.

Напередодні повномасштабного російського вторгнення у Глобальному індексі рабства Україна займала 49-те місце зі 167-ми країн світу. Вважається, що кожен шостий з тисячі українців зіштовхувався з рабством. І серед постраждалих безумовно є діти.

Протягом минулого року українські поліцейські задокументували 116 фактів торгівлі людьми. Серед постраждали 16 дітей, а також 37 чоловіків, 27 жінок.

65 торговців людьми отримали статус підозрюваних.

З початком російської агресії за кордоном опинилися близько двох мільйонів українських дітей. Усі вони перебувають в потенційній зоні ризику, адже у чужій країні, інколи без нагляду дорослих, на жаль, можуть стати жертвами трудового, сексуального чи іншого виду рабства.

Правоохоронці, громадські організації постійно нагадують основні поради і дітям, і дорослим, що треба робити аби не потрапити у сучасне рабство:

– не довіряйте незнайомцям;

– ніколи нікому не віддавайте паспорт чи інші документи, що підтверджують особу, тримайте їх копії окремо від оригіналів;

– постійно контактуйте з близькою людиною в Україні, особливо під час перетину кордону;

– тримайте під рукою найважливіші контакти: телефони гарячих ліній, волонтерів, юристів, адреси посольств тощо.

Поліцейські ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми17.08.23, 15:47 • [views_986505]

Захар Подкидишев

Суспільство