ukenru
snigoviy-bars-pomer-u-zooparku-illinoysa-pislya-zarazhennya-covid-19

Сніговий барс помер у зоопарку Іллінойса після зараження COVID-19

 • 34378 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Сніговий барс Рілу помер після зараження COVID-19 у зоопарку Міллер Парк у Блумінгтоні, штат Іллінойс США. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Рілу, 11-річний сніговий барс, боровся з пневмонією, спричиненою COVID-19, перед смертю, згідно з повідомленням опублікованим в Instagram зоопарку Міллер Парк.

"Рілу прибув до зоопарку Міллер Парк у 2011 році із зоопарку Оклахома-Сіті, – йдеться у повідомленні. - За час свого перебування тут він народив сім живих нащадків, які зараз є частиною Плану виживання видів".

За даними Всесвітнього фонду дикої природи, снігові барси є вразливим видом. За оцінками, їх популяція складає від 4000 до 6500 особин. Основними загрозами для їхнього виживання є полювання, втрата середовища проживання та кліматична криза.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Miller Park Zoo (@millerparkzoo)

COVID-19 у тварин

США повідомили про докази передачі коронавірусу від людей диким білохвостим оленям з подальшим поширенням вірусу серед оленів. Після США у Канаді також було виявлено підтверджені випадки коронавірусу у дикій природі, у трьох білохвостих оленів.

Поширення вірусу COVID-19 серед оленів не є унікальним, оскільки з'явилися повідомлення про те, що вірус заразив кілька видів тварин у всьому світі, включаючи норок, домашніх тварин, таких як кішки та собаки, а також деяких тварин у зоопарках, що вирощуються на фермі.

У грудні два бегемота здали позитивний результат на Covid-19 в зоопарку в Антверпені, Бельгія. Місяцем раніше три снігових барса померли в дитячому зоопарку Лінкольна в штаті Небраска через ускладнення, пов’язані з COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу