sloveniya-peredast-ukrayini-tanki-v-obmin-na-nimetsku-tekhniku

Словенія передасть Україні танки в обмін на німецьку техніку

 • 215805 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Словенія передасть Україні 28 танків радянської доби в рамках угоди щодо обміну озброєннями з Німеччиною, заявив Берлін у вівторок на тлі тиску на найбільшу економіку Європи в плані постачання бойових танків до Києва. Про це УНН пише з посиланням на DW.

Україна неодноразово запрошувала у Німеччини бойові танки "Леопард" для допомоги у контрнаступі проти росії, але уряд канцлера Олафа Шольца поки що відмовляється.

Натомість Берлін уклав угоди з третіми країнами, які передають важке озброєння Україні в обмін на постачання з Німеччини.

В останній такій домовленості Міністр оборони Крістін Ламбрехт оголосила, що підписала таку угоду зі своїм словенським колегою про те, що Любляна відправить 28 танків М-55С в Україну.

Натомість Німеччина передасть Словенії 40 військових вантажівок разом з іншими вантажами.

Цитата

"Разом ми додаємо прямі поставки зброї в Україну, щоб підтримати її мужню боротьбу проти російської агресії", - сказала Ламбрехт.

Німеччина вже уклала аналогічні угоди з Чехією, Словаччиною та Грецією.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував небажання Німеччини безпосередньо відправити танки.

Берлін стверджував, що він "не самостійно" займатиметься постачанням зброї, а Ламбрехт зазначила, що жоден інший союзник не передав Україні бойові танки західного виробництва.

Шольц був змушений неодноразово захищати постачання Німеччиною зброї в Україну, наполягаючи на тому, що вони були значними.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Словенія передасть Україні танки в обмін на німецьку техніку

     • 215805 переглядiв

    путін, ймовірно, готується до мобілізації – Білий дім

     • 253093 переглядiв