ukenru
sloveniya-gotova-vzyati-uchast-u-vidnovlenni-ukrayini-shmigal

Словенія готова взяти участь у відновленні України - Шмигаль

 • 322657 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Словенія підтримує українську формулу миру та готова взяти участь у відновленні України. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«Словенія підтримує формулу миру Президента України та готова взяти участь у відновленні нашої держави. Вдячний за вагому підтримку прем’єру Роберту Голобу. За підсумками нашої зустрічі підписали спільну заяву, в якій засудили російський терор проти цивільного населення й інфраструктури та підкреслили необхідність негайного й повного виведення всіх російських військ із території України в межах міжнародно визнаних кордонів», - повідомив Шмигаль у Telegram.

За його словами, окрім того, Словенія висловила підтримку вступу України до ЄС і НАТО й готова допомагати із подальшою інтеграцією та зміцненням обороноздатності.

«Наголосили також на важливості розслідування воєнних злочинів росії та її посадових осіб з метою притягнення винних до відповідальності», - зазначив Шмигаль.

Доповнення

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович та прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб прибули до України в річницю звільнення Бучі.

Українські Національні Новини

Політика