sky-v-anhliiskomu-sautporti-pislia-napadu-z-nozhem-na-ditei-stalysia-zavorushennia

Sky: в англійському Саутпорті після нападу з ножем на дітей сталися заворушення

 • 30907 переглядiв

У Саутпорті сталися масові заворушення після нападу на дітей, в якому загинуло троє. Протестувальники зіткнулися з поліцією біля мечеті, підпаливши поліцейський фургон та атакувавши правоохоронців.

Масові заворушення сталися в англійському місті Саутпорт, де невідомий у понеділок напав на дітей під час уроку танців, вбивши трьох із них та тяжко поранивши ще кількох. Як повідомляє телеканал Sky News, зіткнення з поліцією сталися біля міської мечеті, передає УНН.

Деталі

За інформацією телеканалу, протестувальники підпалили поліцейський фургон та атакували правоохоронців. При цьому маніфестанти витягували бруківку, щоб закидати ними поліцейських. У представників правоохоронних органів летіли також пляшки та петарди. Декілька поліцейських отримали поранення, одному з них зламали носа. На відео у соціальних мережах видно, як протестувальники, особи багатьох з яких закриті капюшонами, ображають і тіснять поліцію.

Як уточнила газета The Daily Telegraph, пізніше представники правоохоронних органів розчистили простір перед мечеттю.

За інформацією поліції графства Мерсісайд, заворушення влаштували прихильники вкрай правої організації "Англійська ліга захисту" (English Defence League), яка в минулому не раз виступала проти "ісламізації Великої Британії". Їх зібралося, за різними оцінками, близько 200 людей. Мечеть Саутпорта, судячи з усього, була обрана місцем збору після неперевіреної інформації про віросповідання нападника, що поширилася в соцмережах.

Глава МВС Британії Іветт Купер раніше попередила, що не можна допустити, щоб трагедія в Саутпорті була використана для розпалювання ворожнечі та поширення дезінформації.

Зіткнення з поліцією сталися на тлі того, як сотні людей зібралися в центрі міста біля місця, де влаштували різанину, щоб згадати жертв трагедії. Люди принесли із собою квіти, повітряні кульки та м'які іграшки. Багато хто прийшов з дітьми. Раніше місце нападу відвідав прем'єр-міністр Кір Стармер.

Про напад

Різанину під час групового заняття дітей на тему йоги та танців американської поп-співачки Тейлор Свіфт здійснив у понеділок 17-річний підліток родом із Кардіфа. Він затриманий і допитується, але його ім'я чи інші подробиці влади не наводять.

За інформацією газети The Times, друг батьків підозрюваного повідомив, що він родом із родини, яка втекла від геноциду в Руанді і знайшла притулок у Великій Британії. Сам гаданий нападник народився у Британії

Жертвами його атаки стали три дівчинки шести, семи та дев'яти років. У вівторок повідомлялося, що п'ятеро дітей перебувають у критичному стані. Пізніше дитяча лікарня Алдера Хея в Ліверпулі, куди було доставлено постраждалих, інформувала, що в реанімації залишаються у стабільно критичному стані дві дитини.

Перед відкриттям Олімпійських ігор, у Франції здійснено напад на залізничну мережу 26.07.24, 16:46

Популярні

Новини по темі

За день російські військові завдали по Сумщині 17 ударів

 • 107588 переглядiв

Камала Гарріс випередила Трампа на 1% - опитування Reuters/Ipsos

 • 42332 переглядiв

На Київщині працює ППО – КМВА

 • 73592 переглядiв

На фронті відбулося 108 бойових зіткнень — Генштаб

 • 44448 переглядiв

У Києві пролунав вибух

 • 93638 переглядiв