ukenru
skhozhe-na-trahichnyi-fars-u-lytvi-nazvaly-rosiiski-vybory-prezydenta-imitatsiieiu-holosuvannia

"Схоже на трагічний фарс": у Литві назвали російські вибори президента "імітацією голосування"

 • 23289 переглядiв

Литва не вважає президентські вибори в росії, що відбулися 15-17 березня, легітимним демократичним волевиявленням через репресії, фальсифікації та придушення опозиції, що робить нову "владу" володимира путіна позбавленою будь-якої демократичної легітимності.

Литва вважає, що вибори президента рф, які відбувались протягом 15-17 березня, неможливо вважати демократичним волевиявленням. Про це йдеться у заяві МЗС Литви та глави зовнішньополітичного литовського відомства Габріелюса Ландсбергіса, пише УНН.

Деталі 

За словами Ландсбергіс, з огляду на усі репресії та фальсифікації на підставі примусу, репресій і фальшувань, що відбувалися під час російських "виборів", не можна говорити про легітимність результатів таких виборів.

Захід продовжує недооцінювати путіна, все може стати набагато гірше - очільниця МЗС Фінляндії18.03.24, 10:30 • [views_0]

Відтак ми не вважаємо і не називаємо виборами цю сфальсифіковану та зімітовану процедуру, тому що це, на жаль, більш схоже на трагічний фарс

- підкреслив очільник МЗС Литви.

Доповнення

В окремій заяві МЗС з приводу російських виборів наголосили, що російські органи влади вдавалися до протиправних дій проти представників опозиції, громадянського суспільства, придушили незалежні ЗМІ, на вибори не запросили спостерігачів ОБСЄ.

У 2024 році 15-17 березня процедура, що імітувала голосування за президента росії, що проходила в умовах безпрецедентного обмеження громадянських і політичних прав, не може вважатися і називатися виборами, оскільки вона не була ні чесною, ні вільною, і не відповідала жодним загальновизнаним стандартам демократії та верховенства права

- йдеться в заяві.

Також в міністерстві вказали на смерть в ув’язненні критика путіна олексія навального за незрозумілих обставин, численні невиправдані випадки ув’язнення інших опонентів кремля, переслідування дисидентів всередині росії та за кордоном.

За таких обставин нові "повноваження", отримані володимиром путіним, позбавлені будь-якої демократичної легітимності

- йдеться в заяві МЗС Литви. 

Також наголошують, що Литва не визнає результати псевдовиборів на окупованих територіях України, а також засуджує організацію голосування на окупованих територіях Грузії та Молдови. 

Проводили рейди по будинках і погрожували автоматами: в Центрі нацспротиву розповіли, як росіяни змушували "голосувати" на ТОТ 18.03.24, 09:45 • [views_0]

Нагадаємо

Україна, ще 56 країн і Європейський Союз засудили незаконно організоване голосування на окупованих росією територіях України в рамках виборів президента росії.