ukenru
skandal-zelenskogo-i-trampa-ne-vplinuv-na-stosunki-mizh-krayinami-pristayko

Скандал Зеленського і Трампа не вплинув на стосунки між країнами – Пристайко

 • 11568 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Вадим Пристайко запевнив, що скандал з Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом США Дональдом Трампом не вплинув на стосунки між країнами. Про це він розповів у інтерв’ю ТСН, передає УНН.

"…Робота відбувається так, як вона відбувалася. Давайте не забувати, що звичайний дипломатичний канал спілкування – Державний департамент США і Міністерство закордонних справ України. Цей канал відкритий і продовжує працювати. Він взагалі не був залучений до всієї цієї події, яку ви назвали скандалом. Я в принципі вважаю, що це не стало скандалом. Так, дійсно, відбувається розслідування зараз і деякі співробітники, включно з американським посольством тут, були закликані до свідчень перед Конгресом. Але це все відбувається у правовому полі США. Україна не хоче бути затягнутою у цей процес і мені здається, що нам вдається стояти осторонь тих питань і проблем, які відбуваються зараз у Вашингтоні", - зазначив він.

Раніше УНН повідомляв, що ключовий свідок дасть свідчення про розмову Трампа і Зеленського.

24 вересня Палата представників, контрольована Демократичною партією, оголосила про запуск процедури імпічменту щодо Трампа. Приводом для цього послужили твердження про надання Трампом в липневій телефонній розмові тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році.

Українські Національні Новини

Політика