ukenru
situatsiya-na-kordoni-polschi-migranti-potrokhu-zalishayut-tabori-viyavleno-biloruskogo-kuratora

Ситуація на кордоні Польщі: мігранти потроху залишають табори, виявлено білоруського “куратора”

 • 24222 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Деякі мігранти на кордоні з Польщею в четвер почали залишати свої табори, проте більшість все ж залишаються на місцях. Про це у своєму Twitter повідомив представник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарін, пише УНН.

"Ви можете бачити постійний рух мігрантів по нашому кордоні. Ситуація вимагає постійного спостереження. Деякі іноземці залишають табір. Однак більшість іноземців залишаються там, де вони є", — написав він, опублікувавши відповідне відео.

Jednak większość cudzoziemców pozostaje na miejscu.

Najbliższe dni będą nadal wymagające dla polskich żołnierzy i funkcjonariuszy. Białoruś nie wycofała się z planu destabilizacji Polski. 2/2pic.twitter.com/azO9R3g4UY

— Stanisław Żaryn (@StZaryn)November 18, 2021

Деталі

За словами Жаріна, найближчі дні "будуть важкими для польських солдатів і офіцерів", так як Білорусь "не відмовилася від плану дестабілізації Польщі".

Також він опублікував кілька фото з підозрілим на вигляд чоловіком, що стоїть на білоруському боці кордону.

Zachowywał się jak przysłany do nadzorowania działań, wydawał polecenia, kontrolował.

Wszystko wskazuje na to, że jest to osoba powiązana ze strukturami państwowymi Białorusi. 2/2pic.twitter.com/2WpKwgMRxY

— Stanisław Żaryn (@StZaryn)November 18, 2021

“Під час останньої атаки, здійсненої іноземцями та білоруськими службами в районі прикордонного переходу в „Брузгі“, один чоловік привернув увагу польських офіцерів. Він діяв, як присланий для контролю за діяльністю, віддавав накази, контролював. Все вказує на те, що він людина, пов'язана з держструктурами Білорусі", — повідомив представник міністра.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, Ірак планував сьогодні направити вивізні рейси для повернення своїх громадян, які зараз перебувають на кордоні Польщі.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони звучали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

Потім було ще кілька спроб штурму. 16 kистопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилює охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш вразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. cиловиків.

Українські Національні Новини

Новини Світу