sil-dlya-vinnitskikh-dorig-pyat-tenderiv-za-nepovniy-rik-i-do-deyakikh-ye-pitannya

Сіль для вінницьких доріг: п’ять тендерів за неповний рік і до деяких є питання

 • 91172 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. За останній неповний рік у Вінниці провели п’ять тендерів на закупівлю солі для посипання доріг та тротуарів. Було придбано 3430 тонн солі на 26 мільйонів гривень. І хоч зима не почалася, але є підозра, що підприємство "Вінницьке шляхове управління" продовжить свої соляні тендери, передає УНН.

Деталі

На початку грудня 2022 року «Вінницьке шляхове управління» закупило 400 тонн технічної солі з антизлежувальною добавкою. Обійшлося це задоволення у 3 мільйони 760 тисяч гривень. 

Наприкінці грудня завершився тендер на закупівлю майже 1,5 тисячі тонн дорожньої солі більш ніж на 16 мільйонів гривень. 
Але вже після визначення переможця та підписання договору він був розірваний замовником в односторонньому порядку.

Вже у січні 2023 року «Вінницьке шляхове управління» через новий тендер закуповує 1400 тонн технічної солі за 12 мільйонів 859 тисяч гривень. 

Договір був підписаний в останніх числах січня, до кінця календарної зими залишався місяць. Тож, можна припустити, що сіль використали далеко не всю, і на складах щось мало залишитися.

У вересні цього року «Вінницьке шляхове управління» оголошує черговий тендер на закупівлю технічної солі. Цікаво, що продукт, який використовується в достатньо великих об’ємах, цього разу, на відміну від попередніх тендерів, чомусь вирішили міряти в кілограмах.

За результатами торгів, поставити вінницьким комунальникам 1330000 кілограмів (1330 тонн) солі за більш ніж 7,5 мільйонів гривень (5,76 грн з ПДВ на кілограм) зобов’язалося ТОВ «Торгівельно-промислове об’єднання «Аріста».

Ця фірма, до речі, брала участь у другому тендері в грудні 2022 року. Але до фінального аукціону не було допущена через невідповідність поданих документів тендерній документації.

Основною сферою діяльності створеного у 2004 році ТОВ «Аріста» є торгівля хімічними продуктами. Але цікаво, що обидва кінцеві бенефіціари цієї фірми Юрій Ковиньов та Андрій Прахов до цього часу зареєстровані в тимчасово окупованому Донецьку.

Щодо самого тендеру, то, згідно умов договору, кінцевим строком поставки солі є 15 листопада.

В обґрунтуванні тендеру вказано, що обсяг закупленої солі визначався обсягами її використання у 2021 і 2022 роках.

Якщо порівняти, скільки солі купили зараз, хотіли купити у грудні 2022 року, і купили у січні 2023-го, то обсяги приблизно однакові. Але ж у січні сіль купували, фактично, на один місяць. І, за логікою, обсяг вересневої закупівлі мав би бути суттєво меншим.

У влади Вінниці своя логіка і у жовтні завершується ще один тендер - 300000 кілограмів (300 тонн) технічної солі за майже 2 мільйони гривень. 

І щось підказує, що для цієї зими це не останній тендер у Вінниці на закупівлю солі.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ООН закликає до негайного перемир’я в Газі “в ім’я людства”

     • 61472 переглядiв

    ЗСУ захопили плацдарм на лівому березі Дніпра - Єрмак

     • 1379848 переглядiв