si-tszinpin-zustrivsya-z-putinim-i-zayaviv-scho-kitay-spivpratsyuvatime-z-rosiyeyu-yak-iz-velikoyu-derzhavoyu

Сі Цзіньпін зустрівся з путіним і заявив, що Китай співпрацюватиме з росією як із "великою державою"

 • 287847 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Лідер Китаю Сі Цзіньпін сказав своєму російському колегі володимиру путіну в четвер, що Пекін готовий працювати з Москвою як із "великою державою" під час його першої поїздки за кордон із перших днів пандемії. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Цитата

"Китай готовий разом з росією докласти зусиль, щоб взяти на себе роль великої держави і відігравати керівну роль, щоб привнести стабільність і позитивну енергію у світ, що стрясається соціальними потрясіннями", - сказав Сі путіну під час саміту лідерів Шанхайської організації співробітництва. (ШОС) у Самарканді.

"Останнім часом ми долали наслідки пандемії Covid-19, багато разів розмовляли телефоном та підтримували ефективні стратегічні комунікації", - сказав Сі путіну.

"Ми надзвичайно готові використати цю зустріч Шанхайської організації співробітництва для обміну з вами думками з міжнародних та регіональних питань, які становлять взаємний інтерес", - додав він.

Додамо

Сі прибув до Узбекистану в середу і провів переговори з президентом Шавкатом Мірзійоєвим щодо "поглиблення двосторонньої співпраці та регіональних та міжнародних питань, що становлять взаємний інтерес".

Візит послідував за поїздкою до Казахстану, де Сі пообіцяв повну підтримку країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Як задонатити без донату: 5 ініціатив на підтримку України

     • 251089 переглядiв