ukenru
shukav-slabki-mistsia-v-oboronnii-linii-na-pivnochi-ukrainy-zatrymano-ahenta-fsb

Шукав "слабкі місця" в оборонній лінії на півночі України: затримано агента фсб

 • 22697 переглядiв

На півночі України затримали агента фсб, який таємно фотографував місця дислокації Збройних сил України, укріплення, блокпости та зенітно-ракетні комплекси для надання розвідувальної інформації російським окупантам.

Контррозвідка Служби безпеки зірвала спробу агресора отримати координати Сил оборони у прикордонних районах Чернігівщини. Правоохоронці затримали агента фсб, який шукав "слабкі місця" в оборонній лінії на півночі України. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

У результаті спецоперації затримано агента фсб, який відстежував розташування укріпрайонів та опорних блокпостів, що забезпечують оборону північних рубежів України. Також він намагався виявити орієнтовні локації зенітно-ракетних комплексів української ППО,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що для збору розвідданих фігурант об’їжджав на велосипеді місцевість та приховано фотографував локації Сил оборони. Отримані відомості він мав передати окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів із прив’язкою до місцевості.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження - завчасно затримали російського агента і тим самим запобігли передачі розвідінформації агресору.

За даними слідства, затриманим є місцевий комунальник, якого дистанційно завербував співробітник прикордонного управління фсб рф по Брянській області. Його особу вже встановлено Службою безпеки.У поле зору окупантів зрадник потрапив ще в кінці 2023 року через свої антиукраїнські дописи у прокремлівських Телеграм-каналах. Згодом його було залучено до розвідувально-підривної діяльності на користь фсб.

Під час обшуку у помешканні фігуранта вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Коригував удари рф по Харкову у перші дні повномасштабного вторгнення: затриманий агент рф20.03.24, 10:19 • [views_0]