shpiguvav-za-ukrayinskoyu-ppo-zaradi-roboti-u-fsb-sbu-zatrimali-sche-odnogo-zradnika

Шпигував за українською ППО заради роботи у фсб: СБУ затримали ще одного зрадника

 • 349880 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Служба безпеки затримала колаборанта з Донеччини, який збирав дані про дислокацію наших військових за обіцянку працювати на фсб. Про це повідомляє УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Контррозвідка СБУ затримала у Кіровоградській області ще одного агента фсб, який збирав розвідувальні дані про дислокацію Сил оборони на території регіону.

Зловмисником виявився мешканець міста Торецьк на Донеччині, якого російська спецслужба завербувала ще до початку повномасштабного вторгнення рф. Після 24 лютого 2022 року він отримав завдання прибути на Кіровоградщину ніби як переселенець зі сходу України для проведення розвідувально-підривної діяльності.

Російський колаборант оселився в одному з населених пунктів області і почав збирати інформації про місця базування ЗСУ. Він намагався виявити бойові позиції української ППО і встановити локації місцевих штабів Тероборони. Заради цього зловмисник влаштувався ремонтником на одному з військових об’єктів регіону.

За кожне виконане завдання окупанти «гарантували» своєму поплічнику грошову оплату у розмірі до 5 тис. грн. Крім того, як винагороду фсб обіцяла «евакуювати» цього агента до росії і працевлаштувати до лав спецслужби країни-агресора.

Однак, на заваді цих «планів» стали співробітники Служби безпеки, які викрили фігуранта, задокументували його злочини та затримали «на гарячому», коли він приховано фотографував об’єкт ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 років неволі отримав зрадник з Лиману, який передавав окупантам дані про переміщення військової техніки ЗСУ

У зловмисника вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілування з представником фсб та фіксував місця базування українських захисників. Відзняті фото з координатами і прив’язкою до місцевості потрібні були росіянам для підготовки нового повітряного удару по регіоную

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у державній зраді.

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Відтепер у WhatsApp можна записувати відеоповідомлення

     • 844905 переглядiв