ukenru
shmigal-zustrivsya-z-vitseprezidentom-yevrokomisiyi-obgovorili-povne-energetichne-embargo-proti-rf

Шмигаль зустрівся з віцепрезидентом Єврокомісії: обговорили повне енергетичне ембарго проти рф

 • 174884 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Брюселі із віцепрезидентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем. На порядку денному - посилення санкційного тиску на агресора, запровадження проти росії повного енергетичного ембарго, зазначив Шмигаль у своєму Telegram, передає УНН.

Цитата

“Посилення санкцій проти росії та інтеграцію України в енергетичний ринок ЄС обговорили з віцепрезидентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем у Брюсселі. Подякував за послідовну політику ЄС щодо посилення санкційного тиску на агресора й ухвалення 7-го пакету санкцій. Серед наших подальших пріоритетів — запровадження проти росії повного енергетичного ембарго. Такі заходи вже опрацьовані експертною групою Єрмака-Макфола й запропоновані в дорожній карті”, – йдеться в повідомленні очільника уряду.

Деталі

Щодо теми енергетики Шмигаль зауважив, що експорт електроенергії з України може замінити значні обсяги імпорту газу з росії.

Тож, Прем’єр-міністр порушив питання збільшення можливостей обсягів експорту електроенергії з України до ЄС. Зараз торговельна потужність становить 300 МВт, тоді як потенціалу нашого експорту — до 2000 МВт. Розраховується на збільшення обсягів експорту електроенергії та підтримку Єврокомісії.

“Також Україна має найбільші сховища газу і може стати "газовим сейфом" Європи. З огляду на отриманий статус кандидата, уряд налаштований на прискорення інтеграції в енергетичний ринок ЄС”, – додав Шмигаль.

Доповнення

Міністри фінансів та керуючі банками країн "Групи семи" (Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція, Японія) схвалили обмеження цін на російську нафту.

Українські Національні Новини

Політика