shche-semero-ditei-vyikhaly-z-tymchasovo-okupovanykh-terytorii-lubinets

Ще семеро дітей виїхали з тимчасово окупованих територій - Лубінець

 • 103428 переглядiв

Ще семеро дітей та їхні сім'ї повернулися з окупованих росією територій Запорізької та Херсонської областей на підконтрольну Україні територію.

Україні вдалось повернути із тимчасово окупованих територій ще сім дітей з родинами. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram, передає УНН

За його словами, діти з родинами виїхали з Запорізької та Херсонської областей. 

Дехто з сімей пережив справжнє жахіття в окупації і став свідком того, як росіяни мародерили будинки місцевих мешканців, змушували брати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, змушувати дітей навчатися у школі за канонами "руского міра". А родини, де є хлопці-підлітки виїжджали з ТОТ, аби їх дітей згодом не забрали до російської армії

- заявив Омбудсман.

Як вказав Лубінець, батьки дітей заявили, що перспективи майбутнього на ТОТ не вписуються в подальше бачення життя їх сімей, тож ухвалили рішення виїхати на підконтрольну Україні територію. 

Нині з ними спілкуються і допомагають представники офісу Омбудсмана, державні структури та благодійні організації. Попереду їх чекає відновлення документів, влаштування дітей у навчальні заклади та гуртки, пошуки роботи та ін. 

Омбудсман подякував за підтримку у поверненні дітей БО "Благодійний фонд "Рокада", ГО "Вірний шлях-Харків", Благодійний фонд "Посмішка ЮА", ЮНІСЕФ, БФ "Голоси дітей" та Координаційний центр з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей.

Доповнення

29 березня УНН повідомляв, що з тимчасово окупованої Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію ще трьох дітей віком 5, 11 та 14 років.

Популярні

Новини по темі