shakhraistvo-pry-otrymanni-tovariv-dlia-zsu-odeski-chynovnyky-pid-pidozroiu-u-spravi-pro-pryvlasnennnia-maizhe-4-mln-hrn

Шахрайство при отриманні товарів для ЗСУ: одеські чиновники під підозрою у справі про привласнення майже 4 млн грн

 • 13113 переглядiв

Директор департаменту Одеської міськради та його заступник підозрюються у зловживанні службовим становищем при закупівлі амуніції для ЗСУ. Посадовці вносили неправдиві дані про отримання товарів на суму майже 4 млн грн.

Директор департаменту Одеської міськради та його заступник є фігурантами справи з приводу амуніції та одягу ЗСУ, зокрема щодо внесення завідомо неправдивих відомостей щодо фактичного отримання товарів.

Пише УНН із посиланням на Бюро економічної безпеки України.

Деталі

Директор департаменту Одеської міськради та його заступник отримали підозру за фактом зловживання службовим становищем.

Детективи Бюро економічної безпеки встановили, що директор одного з департаментів Одеської міської ради змовився зі своїм заступником та, всупереч інтересам служби, укладав договори на постачання амуніції та одягу.

Зосереджені "не на встановлені істини": у НАБУ визнали наявність серйозних проблем під час розслідувань 24.07.24, 19:08

За даними БЕБ, до офіційних документів вносились заступником керівника завідомо неправдиві відомості щодо фактичного отримання частини товарів, яких на момент підписання документів не було.

Посадовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.   

Досудове розслідування триває.

Щомісяця заробляли на ухилянтах до 150 тисяч доларів: на Тернопільщині ліквідувала корупційну схему в районному ТЦК24.07.24, 17:43

Популярні

Новини по темі

Ольга Харлан вийшла у чвертьфінал Олімпіади-2024

 • 12787 переглядiв

Ворог пообіді обстріляв житлові квартали Херсона

 • 32939 переглядiв