ukenru
shakhedy-yakymy-voroh-zaraz-atakuie-ukrainu-maiut-rizni-zvukovi-kharakterystyky-humeniuk

"Шахеди", якими ворог зараз атакує Україну, мають різні звукові характеристики - Гуменюк

 • 27007 переглядiв

"Шахеди", якими ворог зараз атакує Україну, мають різні звукові характеристики, вказує Гуменюк.

Дрони-камікадзе "Shahed-136", які ворог зараз запускає по Україні, мають різні звукові характеристики. Імовірно, росіяни підбирають найбільш оптимальні. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, пише УНН.

Деталі

"Вони часто мають різні звукові характеристики: дещо гучніше, дещо тихіше - у різних модифікаціях, очевидно, по-різному. Наявні ознаки того, що росіяни підбирають, як буде ефективніше", - розповіла Гуменюк.

Окрім цього, за її словами, імовірно, по Україні запускаються "шахеди" з підсиленою бойовою частиною.

"Висновку про те, чи мають вони посилену бойову частину, ми поки що не маємо. Зокрема, стосовно того дрона, який влучив у багатоповерхівку в Одесі 2 березня. Але є припущення у фахівців, що, імовірно, деякі з них дійсно мають підсилену бойову частину", - додала Гуменюк.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше повідомив, що бойову частину "шахедів" ворог почав додатково комплектувати шрапнеллю.

"Готові вражаючі елементи мають вигляд вольфрамових кульок однакового діаметра. Принцип дії подібний до шрапнельних артилерійських снарядів. У момент підриву вибухова частина розривається, розкидаючи невеликі металеві фрагменти (шрапнель) у різні напрями. Шрапнель розсіюється та завдає шкоди об'єктам у зоні дії. Така цинічна "модифікація" може свідчити про бажання ворога завдати більших уражень безпосередньо людям. Кількість готових вражаючих елементів, якими росіяни комплектують "Shahed 136", недостатня для значного руйнування споруд чи будівель. Однак такі фрагменти можуть завдати тяжких уражень безпосередньо людям. Кульки в момент розльоту охоплюють велику площу та можуть уражати будь-яку незахищену частину тіла", - зазначив Олександр Рувін.