seriozna-i-znachushcha-tsil-dlia-syl-oborony-v-hur-prokomentuvaly-budivnytstvo-rosiieiu-zaliznytsi-do-krymu

Серйозна і значуща ціль для Сил оборони: в ГУР прокоментували будівництво росією залізниці до Криму

 • 23981 переглядiв

Російські окупанти будують залізницю з росії через окуповані території на півдні України до Криму, що є серйозною мішенню для Збройних сил України, оскільки має на меті посилити логістику постачання російських військ.

Залізниця, яку будує ворог на тимчасово окупованій території на півдні України до Криму, - серйозна і значуща ціль для Сил оборони. Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає УНН.

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони - це серйозна і значуща ціль. Є плани. Плани не завжди відповідають дійсності. У російському випадку звичайно так само. В цілому російська армія так само продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання своїх сил й окупаційного корпусу. Те, що відбувається з т. зв. Кримським мостом, їх не задовольняє, він сьогодні не працює в повному обсязі. І навіть якби працював в повному обсязі, то він не може забезпечити потреби угруповання. Тому пробують посилити залізничне сполучення", - прокоментував Юсов будівництво залізничного сполучення по окупованому півдню України до Криму.

Він зазначив, що відповідно цим планам йде протидія.

"Це завдання і питання, що якщо або не вдасться в терміни. Якщо все ж таки вдасться (добудувати - ред.), то як довго та як ефективно вона зможе працювати", - додав Юсов.

Нагадаємо

У листопаді минулого року російські окупанти почали будувати залізницю з ростова-на-дону у рф через тимчасово окуповані території Донецької, Запорізької областей у тимчасово окупований Крим.

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 26315 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 57151 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 54585 переглядiв

Новини по темі