sekretna-sluzhba-zaklykala-kampaniiu-trampa-prypynyty-mitynhy-prosto-neba-wp

Секретна служба закликала кампанію Трампа припинити мітинги просто неба - WP

 • 13221 переглядiв

Після замаху в Пенсильванії Секретна служба рекомендує кампанії Трампа проводити заходи в закритих приміщеннях. Команда шукає закриті майданчики для майбутніх мітингів, вважаючи їх безпечнішими.

Представники Секретної служби заохочували кампанію Дональда Трампа припинити планування великих мітингів на відкритому повітрі та інших заходів на відкритому повітрі з великим скупченням людей після замаху на колишнього президента у Батлері у штаті Пенсильванія, з посиланням на людей, знайомих із ситуацією, повідомляє The Washington Post, пише УНН.

Деталі

За словами трьох людей, знайомих із ситуацією, після стрілянини агенти Секретної служби повідомили радникам передвиборного штабу Трампа про свої побоювання з приводу майбутніх великих мітингів на відкритому повітрі.

За словами людей, знайомих із запитом, для майбутніх заходів команда Трампа шукає закриті майданчики, такі як баскетбольні арени та інші великі простори, де можуть розміститися тисячі людей. За словами людини, близької до Трампа, передвиборний штаб наразі не планує жодних великих заходів на відкритому повітрі.

За словами радників кампанії, мітинги в закритих приміщеннях коштують дорожче. Але один із представників передвиборчого штабу, який на умовах анонімності розповів про приватні плани, сказав, що заходи у закритих приміщеннях за своєю суттю безпечніші, оскільки легше контролювати тих, хто проходить через обмежену кількість дверей, і виникає менше проблем із прямою видимістю.

Секретна служба вже давно вважає мітинги обтяжливими, оскільки вони включають складні відкриті майданчики з тисячами, якщо не десятками тисяч, людей. Більшість інших колишніх президентів рідко з'являються на публіці, а коли і з'являються, то зазвичай на конференціях та ресторанах з меншою кількістю людей. Трамп потребує набагато більшого контролю над безпекою, ніж інші минулі президенти, тому що він проводить дуже багато великих заходів, вказує видання.

Агенти зазвичай приїжджають заздалегідь і складають план забезпечення безпеки великих відкритих майданчиків.

На початку 2024 року радники Трампа повідомили Секретній службі, що планують регулярно проводити великі заходи, і їм буде потрібно все більше захисту та ресурсів, повідомила людина, знайома з розмовою. Але обидві сторони часто сварилися через ресурси - запити представників Трампа відхилялися Секретною службою.

Доповнення

Директор Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку у вівторок після замаху, заявивши співробітникам, що взяла на себе "повну відповідальність", згідно з копією листа, надісланого співробітникам агентства.

Популярні

Новини по темі

Сирський: повернути Крим реально. Київ має план

 • 26860 переглядiв

Ракетна атака рф на Харків: наразі без постраждалих

 • 25986 переглядiв