sbu-zatrymano-administratora-telehram-kanalu-yakyi-zlyvav-rashystam-lokatsii-zsu-v-mykolaievi

СБУ: затримано адміністратора телеграм-каналу, який "зливав" рашистам локації ЗСУ в Миколаєві

 • 16558 переглядiв

Служба безпеки України затримала адміністратора Telegram-каналу, який "зливав" російським окупантам локації Збройних Сил України у Миколаєві, вказали у СБУ.

Служба безпеки України повідомила про затримання адміністратора Телеграм-каналу, який "зливав" рашистам локації ЗСУ в Миколаєві, пише УНН.

Деталі

"Служба безпеки затримала ще одного прихильника рашизму, який передавав окупантам інформацію про місця базування Сил оборони в Миколаєві. Фігурант адміністрував місцевий Телеграм-канал, на якому публікував місцезнаходження та маршрути руху представників ТЦК, а також закликав призовників ухилятися від мобілізації", - повідомили у СБУ.

За матеріалами справи, як повідомляється, "він діяв за завданням російських спецслужб".

"Таким чином ворог намагався зірвати мобілізацію в регіоні, а також планував використати відповідну інформацію для проведення диверсій проти українських захисників, зокрема через підпал автомобілів ЗСУ", - вказали у СБУ.

Для отримання відомостей фігурант, за даними спецслужби, особисто об’їжджав місто і випитував дані під виглядом дружніх розмов у знайомих.

Служба безпеки задокументувала злочинні дії фігуранта і затримала його. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Зловмисник перебуває під вартою. Крім того, як повідомляється, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій блогера за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає покарання до 12 років тюрми.

У Чернівцях затримали агента фсб, який шпигував під прикриттям кур'єра служби доставки - СБУ11.07.24, 13:19

Популярні

Новини по темі

Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard

 • 19804 переглядiв

Новим речником МЗС України став Георгій Тихий

 • 13510 переглядiв

На Одещині запрацювало "соціальне таксі"

 • 11745 переглядiв