ukenru
sbu-zatrymala-okhorontsiv-rosiiskoi-kativni-u-khersoni-yaki-namahalysia-zaliahty-na-dno-pislia-zvilnennia-mista

СБУ затримала охоронців російської катівні у Херсоні, які намагалися "залягти на дно" після звільнення міста

 • 62897 переглядiв

Двоє колаборантів, які погодилися стати конвойними у російській катівні в окупованому Херсоні, затримала Служба безпеки України. Після деокупації Херсона колаборанти намагалися сховатися.

Затримали двох охоронців російської катівні, яка діяла під час окупації у Херсоні. Про це повідомила Служба безпеки України, передає УНН.

Служба безпеки викрила ще двох колаборантів, які під час окупації Херсона працювали на рашистів, а після звільнення міста переховувались від правосуддя

- йдеться у повідомленні.

Зловмисниками виявились місцеві чоловік та жінка, які на початку повномасштабного вторгнення рф підтримали загарбників. Їх призначили до складу "адміністрації" російської катівні, яка діяла на базі захопленої на той час виправної колонії в обласному центрі. Вони стали "інспекторами відділу охорони" окупаційного об’єкта, отримали формений одяг російського зразка, зброю та "посвідчення".

Як встановило розслідування, колаборанти охороняли камери, до яких рашисти ув’язнювали учасників руху опору в регіоні. За наявною інформацією, у цих камерах окупанти застосовували до потерпілих тортури та намагались "вибити" з них згоду на співпрацю проти України. Фігуранти допомагали загарбникам контролювати режим утримання ув’язнених українських патріотів.

Після звільнення Херсона обидва зловмисники "залягли на дно" і переховувались від правосуддя, постійно змінюючи адреси проживання. Але Служба безпеки встановила місця їхнього перебування і затримала.

Зараз вони під вартою, їх підозрюють у колабораційній діяльності, за що їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

25.03.24, 07:19 • [views_0]