sbu-zatrimali-kolaboranta-yakiy-pratsyuvav-politseyskim-v-okupatsiynomu-melitopoli

СБУ затримали колаборанта, який працював поліцейським в окупованому Мелітополі

 • 624452 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Служба безпеки затримала у Києві зрадника, який працював в окупаційному "головному управлінні мвс рф в Запорізькій області". Зловмисником виявився мешканець Маріуполя, який після початку повномасштабної війни рф переїхав до окупованого Мелітополя, повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що у Мелітополі чоловік почав співпрацювати з рашистами, за що наприкінці квітня 2022 року вони призначили його "поліцейським патрульно-постової служби" місцевого підрозділу окупаційного так званого «Мелитопольском РУВД Главного управления МВД в Запорожской области». На цій "посаді" колаборант патрулював місто, проводив агітаційну роботу серед мешканців Мелітополя та брав участь у придушенні серед місцевого населення руху опору.

У липні 2022 року чоловік звільнився з лав так званої «народної міліції», і за даними слідства, як переселенець прибув до Києва, де намагався переховуватись від правосуддя у своїх знайомих. СБУ та Нацполіція встановили його місцеперебування і затримали. Чоловіку повідомлено про підозру у колабораціонізмі. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

Заходи викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області та ГУ Нацполіції в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирав дані для ворожого удару по оборонному заводу та будівлі СБУ: на Миколаївщині затримали зрадника

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі