sbu-vikrito-tilovikh-komandiriv-natsgvardiyi-yaki-prisvoyili-mayzhe-14-mln-boyovikh-premiy

СБУ: викрито "тилових" командирів Нацгвардії, які присвоїли майже 14 млн "бойових" премій

 • 948303 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. «Тилових» командирів Нацгвардії підозрюють у незаконному присвоєнні собі майже 14 млн «бойових» премій, повідомили у вівторок у СБУ, пише УНН.

Цитата

«Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з ДБР та за сприяння нового керівництва Національної гвардії викрила у лавах Нацгвардії ще одну «схему» безпідставного нарахування премій за нібито участь у боях на передовій. Цього разу на оборудках з державними грошима викрито командування однієї з бригад військового формування, яка дислокується на Київщині», - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що з першого дня повномасштабного вторгнення рф і до серпня 2022 року фігуранти незаконно «преміювали» себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень.

«Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату обсягом 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів», - зазначається в повідомлені.

СБУ повідомляє, що при цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту.

«За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини. Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування «бойових» премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що їх особи також встановлено – це командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти.

«На підставі зібраних доказів заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби)», - інформує СБУ.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Доповнення

СБУ інформувала, що повідомила про підозру керівнику навчального центру Національної гвардії та трьом його підлеглим, оскільки вони безпідставно нарахували собі майже один мільйон "бойових" премій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетна атака рф на Львів: завали майже розібрано - ОВА

     • 7570434 переглядiв