rumuniia-pidnimala-dva-f-16-cherez-ataku-rf-dronamy-na-ukrainu-oholosyla-poshuk-mozhlyvykh-obiektiv-shcho-vpaly

Румунія піднімала два F-16 через атаку рф дронами на Україну, оголосила пошук можливих об'єктів, що впали

 • 26938 переглядiв

Два F-16 ВПС Румунії патрулювали повітряний простір вночі через атаку російських дронів на об'єкти в Україні біля кордону. Міноборони Румунії посилило моніторинг та оповістило населення прикордонного повіту Тулча.

Два винищувачі F-16 румунської армії піднімали в повітря в ніч на середу для моніторингу національного повітряного простору після того, як у районі повіту Тулча було оповіщення на тлі нової дронової атаки російських безпілотників на об'єкти в Україні, неподалік кордону з Румунією, повідомили у Міністерстві національної оборони Румунії у середу, пише УНН.

Деталі

"У ніч із 23 на 24 липня російські війська здійснили нову серію атак безпілотників на певні об'єкти в Україні, неподалік кордону з Румунією, в повіті Тулча. У результаті ситуації Міністерство національної оборони (Румунії) посилило заходи моніторингу та спостереження за національним повітряним простором, задіявши сили та засоби бойової служби повітряної поліції. О 2:19 два літаки F-16 румунських ВПС вилетіли з 86-ї авіабази Борча для спостереження за повітряною обстановкою. Два літаки повернулися на базу близько 4:20 ранку", - повідомили у МО Румунії.

Також вказано, що Національний військовий командний центр повідомив Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій щодо заходів з оповіщення населення повіту Тулча.

"Міністерство національної оборони Румунії розпорядилося вжити заходів щодо проведення досліджень на місцях на околицях Плауру з метою пошуку можливих об'єктів, що впали на територію країни, пошуки триватимуть протягом дня", - вказал у МО Румунії.

Зазначається також, що "станом на 3:45 у всіх постраждалих районах було оголошено про припинення заходів підвищеної готовності".

МО Румунії у режимі реального часу, як зазначається, "інформує союзні структури про ситуації, що виникли внаслідок атаки, залишаючись із ними у постійному контакті".

Армія рф уночі атакувала Одещину дронами: є пошкодження припортової інфраструктури, троє поранених24.07.24, 08:27

Популярні

Новини по темі