rozviazana-rosiieiu-proty-ukrainy-zaharbnytska-viina-ne-ye-abstraktnoiu-ni-dlia-respubliky-moldova-ni-dlia-rumunii-kuleba

Розв'язана росією проти України загарбницька війна не є абстрактною ні для Республіки Молдова, ні для Румунії - Кулеба

 • 28707 переглядiв

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що розв'язана росією проти України загарбницька війна не є абстрактною ні для Республіки Молдова, ні для Румунії.

Факт того, що для Молдови та Румунії російська агресія не абстрактна сприяє консолідації наших відносин. Про це сказав Глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю молдавському виданню NewsMaker, пише УНН.

Розв'язана росією проти України загарбницька війна не є абстрактною ні для Республіки Молдова, ні для Румунії. Цей факт також сприяє консолідації наших відносин і пошуку прагматичних, а подекуди й нестандартних кроків,

- каже Кулеба.

Він розповів, що результатом поїздки стало те, що: "Молдова генеруватиме електроенергію для України в обмін на природний газ". Зараз експерти відпрацьовують цей механізм.

Ми також домовилися продовжити спільну роботу з розвитку енергетичної інфраструктури, використання газотранспортних мереж і сховищ. Детально обговорили в Кишиневі регіональне співробітництво у сфері транспортної інфраструктури, будівництво мостів, модернізацію пунктів пропуску та запровадження спільного прикордонного і митного контролю. Тут треба серйозно прискорюватися,

- додає Глава МЗС України.

Він зазначив, що після зустрічі було дано завдання експертам відповідних міністерств розробити проекти, провести попереднє проектно-технічне обґрунтування і визначити джерела фінансування, у тому числі за рахунок залучення коштів з європейських фінансових інституцій.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в перспективі Україна стане найбільшим будівельним майданчиком у світі, що приведе багатомільярдні інвестиції.

Популярні

Новини по темі

Україна очікує зібрати 27 млн тонн ранніх зернових

 • 24923 переглядiв