rozstril-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-pereviriaiut-na-prychetnist-kilka-pidrozdiliv-rosiian-ofis-henprokurora

Розстріл українських військовополонених: перевіряють на причетність кілька підрозділів росіян - Офіс Генпрокурора

 • 24505 переглядiв

Наразі правоохоронці перевіряють на причетність до розстрілу беззбройних українських військовополонених поблизу Кринок на Херсонщині кілька підрозділів росіян. Про це розповів начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі 

Він вказав, що вперше інформація про вбивство полонених з'явилась в соціальних мережах 6 квітня. ЇЇ розмістили самі росіяни.  Наступного дня було розпочато розслідування головного управління Нацполіції і прокуратури Херсонської області. 

"За цей час були проведені деякі невідкладні слідчі дії. Були проведені огляди у відкритих джерелах, були надані доручення до відповідних підрозділів ЗСУ, щоб вони підтвердили дані наших загиблих бійців, підтвердили нам місце", - заявив Бєлоусов. 

Він розповів, що наразі перевіряють на причетність до скоєння цього злочину кілька підрозділів росіян. 

"З'явилася інформація перша щодо можливої причетності окупантів з 328-го полку 104-ї дивізії вдф рф. У тому Telegram-каналі окупантів, де вперше була така інформація, було згадано 345-й полк цієї ж дивізії. Тобто як мінімум два підрозділи 104-ї дивізії вдф рф наразі перевіряються. Ми перевіряємо також інші підрозділи рф, які могли бути там в цей час", - розповів він. 

Також Бєлоусов розповів, що перевіряється інформація щодо осіб військових, які загинули. За попередніми даними, це сталося поблизу села Кринки Херсонської області.

Доповнення

Омбудсман  Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо чергового порушення міжнародного гуманітарного права російською армією, пов'язаного з розстрілом українських військовополонених.

Популярні

Новини по темі