rozstril-aktyvistiv-maidanu-na-instytutskii-ohp-oskarzhyv-vyrok-berkutivtsiam

Розстріл активістів Майдану на Інститутській: ОГП оскаржив вирок "беркутівцям"

 • 23251 переглядiв

Прокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок "беркутівцям" у справі щодо вбивств 20 лютого 2014 року під час Євромайдану. Про це повідомив начальник департаменту Офісу Генерального Прокурора у справах Майдану Олексій Донський в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Що стосується цього вироку, то він вже оскаржений. Тобто ми вже внесли апеляційну скаргу на нього й відповідно воно стосується й цих двох осіб. Зокрема, одного якого виправдано повністю, іншого засуджено за перевищення влади, але виправдано у вбивстві"

- сказав Донський.

Деталі

Донський пояснив з чим саме не згодна прокуратура. 

Для нас незрозуміло, що в умовах, коли суд визнав доведеним умисні масові вбивства протестувальників невибіркового характеру впродовж тривалого часу, суд не погодився з нашою кваліфікацією щодо терористичного акту. Виходячи з цієї характеристики цих вбивств іншої мети ніж залякування бути не могло, а вчинення умисних невибіркових вбивств з метою залякування – це і є терористичний акт. Тому для нас була не зрозуміла позиція суду з цього приводу відносно всіх обвинувачених.

- розповів Донський. 

Доповнення

Святошинський райсуд Києва оголосив вирок у справі щодо вбивств 20 лютого 2014 року під час Євромайдану. Колишніх "беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна та Олега Янішевського визнано винними у вбивстві людей. Сергія Тамтуру суд виправдав, Олександра Марінченка звільнив від ув’язнення..

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Польща буде допомагати Україні на шляху до ЄС і НАТО – Дуда

     • 21013 переглядiв