rozbir-zavaliv-na-dniprohes-tryvatyme-blyzko-tyzhnia-syrota

Розбір завалів на ДніпроГЕС триватиме близько тижня - Сирота

 • 57231 переглядiв

За словами генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти розбір завалів на ДніпроГЕС триватиме близько тижня. Після цього можна буде оцінити наслідки обстрілу. На повне відновлення пошкодженої після ракетної атаки росії гідроелектростанції ДніпроГЕС підуть роки, оскільки машинний зал потребує повної перебудови, а багато агрегатів - виготовлення з нуля.

Швидке відновлення Дніпрогесу не можливе, лише після розбирання завалів у машинному залі можна буде більш детально говорити про наслідки. Про це заявив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота в етері Еспресо, пише УНН.

На жаль, усунення пошкоджень Дніпрогес – питання не дуже швидкого часу. На сьогодні ми поки що намагаємося демонтувати залишки перекриття стелі та стін машинного залу, які розбиті та нахилилися. Тому ми не можемо розібрати машзал поки не демонтуємо перекриття, а там висота понад 35 метрів, щоб потім можна було розбирати самі завали у машзалі. 

 - каже Ігор Сирота.

Деталі

Сирота розповів, що станцію обстріляли більше 6 ракет, які завдали шкоди автодорожньому покриттю і підкрановим балкам, де розташований кран для підняття затворів для регулювання води.

Думаю, протягом тижня нам вдасться розібрати ці всі завали й тоді більш детально зможемо говорити про наслідки. Але є багато попадань у самі агрегати, згоріло обладнання, тобто роботи є багато. Сьогодні оцінити у часі та фінансово ще не є можливим.

- додав він.

За його словами він та голова ВА Іван Федоров 23 березня у Запоріжжі провели нараду та попросили ДСНС надати допомогу по ліквідації перекриття.

Потім ми будемо розчищати завали та дивитися, бо на сьогодні поверхневий огляд дає розуміння, що на відновлення до стану проєктного рішення потрібні роки. Ми не зможемо відновити швидко цю станцію.

- додав генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго".

За його словами є агрегати, які потрібно повністю з нуля виготовляти, а це у часі від 18 до 24 місяців. Крім того, демонтаж та монтаж потребує певного часу.

Ми розуміємо, в які рамкові часи заходимо, щоб відновити станцію. Я вже не говорю про те, що потрібно буде повністю відновити машинний зал, тобто будувати новий машзал. А ми ще подивимося, що відбувається на 4-х поверхах внизу станції, де 25-30 метрів глибини, але це вже після розбору завалів. Тоді ми зможемо дати через днів 10 приблизну оцінку вартісним показникам, що потрібно.

- закінчив Ігор Сирота.

На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки - гендиректор Укргідроенерго25.03.24, 16:12

Нагадаємо

Попри найбільшу російську ракетну атаку на українські енергетичні об'єкти, включаючи Дніпровську ГЕС, експерти вважають, що ситуація не є критичною, а завдані збитки не мають суттєвого впливу на загальне енергоспоживання в країні.

Популярні

Новини по темі

Розбір завалів на ДніпроГЕС триватиме близько тижня - Сирота

 • 57231 переглядiв

В Одесі пролунав вибух - ЗМІ

 • 27515 переглядiв

У столиці розпочато прийом до перших класів - КМДА

 • 61181 переглядiв