ukenru
rosiyskiy-su-27-perekhopiv-litak-rozvidnik-ssha-nad-chornim-morem

Російський Су-27 перехопив літак-розвідник США над Чорним морем

 • 13645 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Винищувач Су-27 з чергових сил ППО Південного військового округу був піднятий в повітря на перехоплення американського літака-розвідника Р-8А Poseidon, який летів над нейтральними водами Чорного моря і наближався до кордону РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Для перехоплення цілі в повітря було піднято винищувач Су-27 зі складу чергових сил ППО Південного військового округу", - повідомили у військовому відомстві.

У Міноборони наголосили, що екіпаж російського винищувача "наблизився на безпечну відстань до повітряного об'єкту, ідентифікував його як американський літак-розвідник Р-8А Poseidon, який відразу ж змінив напрямок польоту від державного кордону РФ".

При цьому Су-27 дотримувався міжнародних правил використання повітряного простору та після виконання поставленого завдання повернувся на аеродром базування.

В середині червня російські винищувачі Су-27 піднімалися в повітря для перехоплення стратегічних бомбардувальників ВПС США, які наближалися до держкордону РФ з боку Чорного і Балтійського морів.

Нагадаємо, Росія вивела військові кораблі в Криму на тлі навчань НАТО в Чорному морі.

Українські Національні Новини

Новини Світу