rosiya-dlya-udariv-po-ukrayinskikh-portakh-dunayu-bude-vikoristovuvati-bpla-britanska-rozvidka

росія для ударів по українських портах Дунаю буде використовувати БпЛА - британська розвідка

 • 222751 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Ймовірно росія тепер буде обстрілювати інфраструктуру дунайських портів, що розташовані за 200 метрів від території НАТО, безпілотниками. Напротивагу від крилатих ракет БпЛА, на думку кремля не викличе ескалацію конфлікту, пишуть у звіті аналітики британської розвідки, передає УНН.

Деталі

За останні два тижні росія завдала кількох хвиль ударів по українських портах на Дунаї, використовуючи безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Цитата

"Дуже ймовірно, що це спроба змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти. БпЛА OWA вразили цілі на відстані 200 метрів від румунського кордону, що свідчить про те, що росія розвинула готовність до ризику для нанесення ударів поблизу території НАТО", - йдеться у звіті.

"Існує реалістична ймовірність того, що росія використовує БпЛА OWA для удару по цьому району, вважаючи, що вони з меншою ймовірністю ризикують ескалацією, ніж крилаті ракети: росія, ймовірно, вважає їх прийнятно точними, і вони мають набагато менші боєголовки, ніж крилаті ракети",- зазначають аналітики.

Доповнення

В ніч на 2 серпня російські війська атакували інфраструктуру портів Дунайського кластеру, пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна, яку очікували країни Африки, Китай, Ізраїль. За даними ОК "Південь", під час нічної атаки по півдню Одеської області силами протипровітряної оборони було знищено 11 ударних безпілотників типу «Shahed-136».

За девʼять днів після виходу росії із зернової угоди окупанти обстрілами знищили 180 тисяч тонн продовольства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після нічного удару рф по портовій інфраструктурі на Одещині підскочили ціни на зерно

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Донеччина: окупанти вбили ще двох людей

     • 217633 переглядiв

    Нічна "бавовна" у Криму: мо рф заявило про 13 дронів

     • 241022 переглядiв