rosiia-ta-iran-torhuvatymut-u-natsvaliuti-zamist-dolara-zmi

росія та Іран торгуватимуть у нацвалюті замість долара - ЗМІ

 • 32207 переглядiв

Іран і росія домовилися торгувати в своїх національних валютах, оминаючи долар США в умовах санкцій.

Іран та росія уклали угоду про торгівлю у своїх національних валютах замість долара США, з посиланням на іранські державні ЗМІ у середу повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Угода була остаточно узгоджена під час зустрічі керівників центральних банків двох країн у росії, йдеться у повідомленні.

І Іран, і росія перебувають під санкціями США.

"Банки та економічні суб'єкти тепер можуть використовувати інфраструктуру, включаючи міжбанківські системи, відмінні від SWIFT, для операцій у місцевих валютах", - повідомляють державні ЗМІ.

Доповнення

25 грудня члени очолюваного росією євразійського економічного союзу (ЄАЕС) підписали повноцінну угоду про вільну торгівлю з Іраном.

Як зазначає видання, Іран стає все більш важливим для кремля після того, як західні санкції через війну рф проти України обмежили зовнішньоторговельні маршрути росії та змусили її шукати ринки за межами Європи.

Іранська влада заявила, що військова співпраця з росією розширюється. У листопаді Іран заявив, що завершив підготовку домовленостей із росією про постачання йому винищувачів Су-35, ударних вертольотів Мі-28 та літаків для навчання пілотів Як-130.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі