rosiia-mohla-shpyhuvaty-za-navchanniam-ukrainskykh-viiskovykh-u-brytanii-zmi

росія могла шпигувати за навчанням українських військових у Британії - ЗМІ

 • 21837 переглядiв

російські шпигуни ймовірно використовували безпілотники для спостереження за військовими базами Великої Британії. Метою було отримання інформації про секретну програму навчання українських солдатів в рамках операції "Інтерфлекс".

російські шпигуни могли літати безпілотниками над військовими базами Великої Британії, щоб отримати інформацію про секретну програму навчання Великої Британії для українських солдатів, передає УНН із посиланням на Daily Mail.

За даними ЗМІ, російська розвідка виявила "значний" інтерес до операції "Інтерфлекс", очолюваного Великою Британією багатонаціонального плану підготовки та підтримки Збройних сил України.

Довідник із загроз польової армії, опублікований наприкінці минулого року, попереджає, що російські спецслужби "регулярно використовують" розвідувальні засоби для "збору наземних дій Великої Британії, включаючи навчання збройних сил України".

У довіднику стверджується, що це передбачає використання "дистанційно керованих систем літальних апаратів, мобільного та піхотного спостереження, віртуальних і фізичних підходів до провайдерів навчання та зацікавленості журналістів-розслідувачів".

"Цей уряд дуже серйозно ставиться до безпеки наших військових установ", — сказав The Times представник міністерства оборони Великої Британії.

"Існує ряд надійних заходів для захисту наших людей і сайтів".

Додамо

Міністерство оборони Великої Британії з липня 2022 року в рамках операції "Інтерфлекс" спільно з українськими військовими проводить навчання новобранців веденню бою в міських умовах.

До червня минулого року армія повідомила, що збирається навчити 37 000 новобранців, і військові зусилля відчайдушно вимагають готових до бою солдатів для поповнення передових сил.

Interflex, наступник Operational Orbital, схожий за функціями, представлений як п’ятитижневий курс, покликаний перетворити простих українських громадян на висококваліфікованих воїнів.

Але враховуючи те, що Кремль попередив західних союзників України не втручатися, і погрожував Британії через її матеріальну підтримку, британським солдатам було сказано, щоб вони були в курсі можливого російського стеження.

Посібник, наданий солдатам, попереджає, що агенти вже зверталися до інструкторів, щоб отримати інформацію про програму, повідомляє The Times.

Він також попереджає про "вразливі місця", включаючи навчальні райони та ключові логістичні об’єкти.

Популярні

Новини по темі

Понад 30 млн українців пошерили копії документів через Дію

 • 12156 переглядiв