rosiia-maie-buty-pozbavlena-mistsia-chlena-radbezu-oon-kyslytsia

Росія має бути позбавлена місця члена Радбезу ООН – Кислиця

 • 36551 переглядiв

Росію слід позбавити постійного місця в Раді Безпеки ООН через її схильність до скоєння жахливих злочинів під час головування та незаконну окупацію місця, яке належало Радянському Союзу.

Росія схильна чинити найогидніші злочини під час головування у Радбезі ООН. Вона має бути позбавлена місця постійного члена Ради Безпеки ООН, яке вона отримала незаконно. Про це на платформі X (Twitter) написав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає УНН.

Деталі

"Росія схильна чинити найжахливіші злочини під час свого "президентства" у Раді Безпеки ООН. 8 липня було завдано удару по найбільшій українській дитячій лікарні "Охматдит" й іншому медичному закладу Києва. У лютому 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Утім, це все розпочалося у грудні 1991-го з окупації постійного членства СРСР, коли Москва також головувала у Раді Безпеки", - йдеться в дописі.

Він закликав світ позбавити Росію постійного членства у Раді Безпеки ООН:

"Скільки ще знадобиться російських злочинів, аби було вирішене питання використання диктаторським кремлівським режимом постійного радянського членства? Які жахливі злочини мусять бути вчинені, аби на вето агресора не зважали, і Рада Безпеки мала змогу відреагувати на російську агресію та воєнні злочини?".

Завтра відбудеться засідання Радбезу ООН щодо України08.07.24, 18:43

Популярні

Новини по темі

В Україні прогнозують спеку до +38°

 • 17858 переглядiв

Дрони атакували нафтобазу у Волгоградській області

 • 29679 переглядiв

США виділили Польщі 2 млрд доларів на озброєння

 • 113541 переглядiв

Біля берегів Перу стався землетрус

 • 21408 переглядiв