rishennia-mali-rozirvaty-dyplomatychni-vidnosyny-z-ukrainoiu-ye-nedalekohliadnym-ta-pospishnym-mzs

Рішення Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною є недалекоглядним та поспішним - МЗС

 • 20863 переглядiв

МЗС України назвало рішення Малі розірвати дипломатичні відносини недалекоглядним і поспішним. Україна відкидає звинувачення у підтримці тероризму та залишає за собою право на відповідні заходи.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на рішення перехідного уряду Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною, заявивши, що це є недалекоглядним та поспішним рішенням. Про це йдеться в заяві МЗС, передає УНН.

Рішення перехідного уряду Республіки Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною є недалекоглядним та поспішним, враховуючи, що Україна як жертва неспровокованої повномасштабної збройної агресії з боку рф усіляко намагається за підтримки світової спільноти відновити справедливість та повагу до міжнародного права, покликаного захистити усі країни світу, зокрема африканські, від посягань на їхні суверенітет, незалежність та територіальну цілісність 

- йдеться в повідомленні.

У МЗС наголосили, що Україна беззастережно дотримується норм міжнародного права, непорушності суверенітету та територіальної цілісності інших країн та рішуче відкидає звинувачення перехідного уряду Малі у нібито "підтримці Україною міжнародного тероризму".

Також у відомстві наголосили, що саме Україна у ХХ столітті, будучи одним із засновників Організації Об’єднаних Націй, активно підтримувала право народів Африки на незалежність та деколонізацію, зокрема й Республіки Малі, в той час як рф, продовжуючи неспровоковану повномасштабну збройну агресію проти України, руйнує архітектуру міжнародної безпеки, порушує цілі та принципи Статуту ООН, які зокрема гарантують право країн Африки на вільне майбутнє.

"Прикро, що Перехідний уряд Республіки Малі ухвалив рішення про розрив дипломатичних відносин з Україною, не провівши ретельне вивчення фактів та обставин інциденту на півночі Малі, а також не надавши жодних доказів щодо причетності України до зазначеної події. Україна залишає за собою право вжити всіх необхідних заходів політико-дипломатичного реагування у відповідь на недружні дії перехідного уряду Республіки Малі", - додали в МЗС.

Нагадаємо

Малі розірвало дипломатичні відносини з Україною через коментарі ГУР про бої на півночі країни.

Популярні

Новини по темі