ukenru
rf-zapustila-feyk-scho-ukrayina-vidmovilasya-vid-stvorennya-zakhisnoyi-zoni-navkolo-zaes-tsentr-stratkomu

рф запустила фейк, що Україна відмовилася від створення захисної зони навколо ЗАЕС - Центр страткому

 • 683652 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. росія запустила фейк про те, що Україна нібито відмовилася від ідеї створення захисної зони навколо Запорізької АЕС. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Цитата

«Прокремлівські медіа пишуть, що Україна «не готова до реалізації ініціативи МАГАТЕ, яка виключила б атаки з території електростанції та проти неї». Насправді якраз Україна підтримує всі зусилля міжнародної спільноти щодо демілітаризації захопленої Запорізької АЕС, а рф не припиняє систематично обстрілювати ядерний об’єкт», - йдеться в повідомленні Центру.

Деталі

У Центрі нагадали, що у серпні 2022 року на засіданні Радбезу ООН закликали негайно припинити всі військові дії поблизу станції, надати місії МАГАТЕ доступ до об’єкта та створити демілітаризовану зону навколо Запорізької АЕС.

Зазначається, що росія категорично відкинула заклики, однак у вересні погодилася на коротку місію МАГАТЕ. Тоді, як вказано, окупанти влаштували показовий обстріл у спробі зірвати візит. Попри це експерти МАГАТЕ підтвердили, що окупанти розмістили військовий персонал, транспортні засоби та обладнання на різних об’єктах ЗАЕС, що категорично суперечить усім нормам ядерної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЗАЕС зростають ризики аварії, а можливості України запобігати їм знижуються

«Після візиту на ЗАЕС очільник МАГАТЕ Гроссі офіційно анонсував початок переговорів з Україною та рф стосовно створення захисної зони навколо ЗАЕС. Україна підтримала пропозицію щодо демілітаризації захопленого ядерного об’єкта. Однак рф продовжила ігнорувати міжнародні зусилля щодо захисту ядерної безпеки і навіть зробила спроби легалізувати захоплення української ЗАЕС», - інформує Центр стратегічних комунікацій.

У Центрі стратегічних комунікацій наголосили, що зрештою переговори зайшли в глухий кут, а окупанти продовжують ескалацію на станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галущенко повідомляв, що переговори щодо повернення ЗАЕС під контроль України зайшли в глухий кут

Українські Національні Новини

Суспільство