ukenru
rekomendovana-suprun-norma-masla-po-kisheni-lishe-bagatim-ukrayintsyam-ekspert

Рекомендована Супрун норма масла по кишені лише багатим українцям – експерт

 • 15061 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Порцію вершкового масла в 40 г за порадою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун в Україні може дозволити собі лише заможна родина. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

"Голова Мінздраву Уляна Супрун попередила про максимально допустиму кількість вершкового масла в 40 г на добу жирністю не більше 82% для здорового життя. Дякую, оскільки не знав про це. Але вирішив порахувати, який дохід у людини, яка може собі дозволити 40 г масла на день такої жирності. Оскільки вершкове масло складає 0,6% річного роздрібного товарообігу в останні роки, а масло такої жирності коштує в середньому 45 грн за 200 г, то дохід такої людини повинен становити 45 тис грн на місяць", – пояснив експерт.

За його словами, враховуючи, що середня українська родина складається з 3 осіб, то середньомісячний дохід такої родини повинен складати 135 тисяч грн. Як зазначив голова Асоціації, таких родин в Україні не багато, тому, на його думку, для українців корисніше будуть поради щодо того, які продукти вживати, щоб отримувати необхідну організму кількість насичених жирів при доході 10 тисяч грн на родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун рекомендує не їсти крейду під час вагітності

Раніше, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook написала, що не потрібно відмовляти собі у скибцы свіжого хліба з маслом. Однак, за її порадою, варто розумно обмежувати себе у споживанні вершкового масла.

"Наш раціон часто містить надмірну кількість тваринних насичених жирів, а це є фактором розвитку серцево-судинних хвороб. Особливо, це стосується людей старшого віку. Тому варто розумно обмежувати себе у споживанні тваринних жирів, і в тому ж числі, й масла, а також стежити за рівнем холестерину... За день нам радять споживати не більше, ніж 20-30 грамів насичених жирів. Американська асоціація серця рекомендує зменшити цю кількість аж до 13 грамів (при раціоні 2000 кал на добу). Тому кількість масла, яку можна вживати, відповідно залежатиме від вмісту в ньому насичених жирів та від вашого раціону. Але бажано, щоб це було не більше, ніж 40 грамів на добу (для масла жирністю не вище 82%) та за відсутності інших насичених жирів у раціоні", – написала Супрун.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що сало – це суміш жирів. У ньому є насичені жири, а також моно- та поліненасичені жирні кислоти – такі, як в рослинних оліях. При чому в продукті більше жирів із ненасиченими жирними кислотами. Навіть більше, ніж у вершковому маслі. А такі жири добре впливають на стан судин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун порівняла йогурт з квашеною капустою

Україна в січні-листопаді 2018 року імпортувала 205 тисяч тонн пальмової олії.

Українські Національні Новини

Здоров'я