reformy-na-shliakhu-do-chlenstva-ukrainy-vkliuchaiut-sfery-borotby-z-koruptsiieiu-ta-prav-menshyn-nato

Реформи на шляху до членства України включають сфери боротьби з корупцією та прав меншин - НАТО

 • 28241 переглядiв

НАТО надала Україні рекомендації щодо реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією та зміцнення верховенства закону і прав людини та меншин, визнавши перемоги України і підтвердивши підтримку її шляху до членства в НАТО

Держави-члени НАТО надали Україні рекомендації щодо пріоритетних реформ на шляху до членства, серед яких - у сфері боротьби з корупцією, зміцнення верховенства закону та підтримки прав людини та прав меншин. Про це повідомили у НАТО за підсумками зустрічей 28-29 листопада, пише УНН.

Деталі

У НАТО вказали, що міністри закордонних справ країн-членів Альянсу обговорили шлях України до членства в НАТО та надали рекомендації щодо пріоритетних реформ в Україні, "включаючи боротьбу з корупцією, зміцнення верховенства закону та підтримку прав людини та прав меншин".

Генсек НАТО за підсумками зустрічей зазначив, що "минулого року Україна виграла битви за Київ, Харків і Херсон". "Цього року вони продовжують завдавати великих втрат росії… Найголовніше, що Україна переважила як суверенна, незалежна, демократична держава. Це велике досягнення - велика перемога", - зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що "Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли раніше", додавши, що "ми продовжуватимемо підтримувати їх на шляху до членства".

Нагадаємо

Рада Україна-НАТО за підсумками засідання вказала у заяві, що Україна підтвердила свою відданість продовженню демократичних реформ та реформ сектору безпеки. І що держави-члени НАТО надали Україні рекомендації щодо пріоритетних реформ. Альянс, як вказано, підтримуватиме Україну у здійсненні цих реформ на її шляху до майбутнього членства в НАТО.

Популярні

Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

 • 57175 переглядiв

У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

 • 101503 переглядiв

Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

 • 96320 переглядiв

У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

 • 77359 переглядiв

Новини по темі

Рада Україна-НАТО затвердила річну програму роботи

 • 30081 переглядiв