realizatsiia-stratehii-intehrovanoho-upravlinnia-kordonamy-uriad-zatverdyv-plan-zakhodiv

Реалізація Стратегії інтегрованого управління кордонами: уряд затвердив план заходів

 • 33274 переглядiв

Кабінет Міністрів України затвердив план управління кордонами на 2023-2025 роки, зосередившись на практиках ЄС, спільному контролі та модернізації.

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2023-2025 роки щодо реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами. Зокрема, йдеться про впровадження європейських практик контрольних процедур, спільного контролю на західному кордоні за принципом "єдиної зупинки", технічну модернізацію пунктів пропуску. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

"Затверджено план заходів на 2023-2025 роки щодо реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року", - написав Мельничук.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомляв, що сьогодні затвердять план заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами.

"Зможемо комплексно та ефективно реагувати на усі виклики у сфері безпеки держкордону, транскордонної діяльності, співпраці з нашими західними сусідами-державами ЄС. Ідеться про впровадження європейських практик контрольних процедур, спільного контролю на західному кордоні за принципом "єдиної зупинки", технічну модернізацію пунктів пропуску, цифровізацію та автоматизацію процесів, обміну інформацією та багато іншого", - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що все це дозволить уникнути черг на кордонах, пришвидшити рух товарів, сформувати максимально зручний прикордонний простір як для бізнесу, так і загалом для усіх українців.

Доповнення

Україна та Польща узгодили план дій для розблокування кордону.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд погодив звільнення голови Тернопільської ОДА Труша

     • 30359 переглядiв