ukenru
razumkov-prokomentuvav-situatsiyu-v-novikh-sanzharakh

Разумков прокоментував ситуацію в Нових Санжарах

 • 12582 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив подив через сутички правоохоронців з людьми, що напередодні протестували проти розміщення у Нових Санжарах на Полтавщині евакуйованих з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань українців. Про це він заявив на початку засідання Верховної Ради, передає кореспондент УНН.

"Давайте не забувати, що Україна завжди була толерантною державою. І мені навіть не дивно, мені дико було спостерігати вчора, як і 99% наших співгромадян, що відбувалось з нашими громадянами, які повернулись з Китаю", - сказав Разумков.

Він наголосив, що всі ці громадяни здорові, і побажав їм швидше повертатись до своїх домівок.

"Навіть якби хтось з них був хворий, уражений цим вірусом – це наші громадяни, такі як ми з вами у цьому залі і у цій державі", - заявив голова ВР.

Ці слова нардепи зустріли гучними оплесками.

"Не дай Боже комусь із тих, хто блокував вчора їх переміщення, щоб серед них були їх родичі, близькі. На цьому місці може бути кожен", - додав Разумков.

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області

Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Зі слів Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що прибув на місце подій через 12 годин після початку протестів, наразі ситуація у Нових Санжарах під контролем уряду.

Українські Національні Новини

Політика