rashisti-znovu-obstrilyali-onkodispanser-na-khersonschini

Рашисти знову обстріляли онкодиспансер на Херсонщині

 • 1394636 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Російські окупанти вкотре обстріляли онкодиспансер на Херсонщині. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Ворог продовжує обстрілювати Правобережжя, деокуповані території, зокрема, порушуючи грубо норми міжнародного гуманітарного права. Вони потужно і послідовно б'ють по медичних закладах. Знов був обстріляний, як і минулої, так і нинішньої ночі онкодиспансер. На щастя постраждалих немає, але є постраждалі серед мешканців житлових кварталів, куди теж прилітає і досить потужно», - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що це обстріли, які спрямовані на житлові квартали, соціальну інфраструктуру і критичну інфраструктуру. Основна мета - терор місцевих мешканців для того, щоб переконати їх, що їм жилося краще при "руському мирі".

«Херсонці досить стійкі, і попри те, що спостерігаються досить потужні обстріли, до 80 обстрілів за добу відбуваються по всій території Правобережжя, херсонці знають чітко правила, яких треба дотримуватися і намагаються якомога швидше перейти в укриття, як тільки лунають сигнали повітряної тривоги», - сказала Гуменюк.

За її словами, угруповання ворожих військ на цьому напрямку посилено мобілізованими, основні маневри ворога полягають в облаштуванні оборонних споруд якомога далі від Лівого берега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсонській області окупанти обшукують будинки та вилучають човни

«Тобто зона в кілька десятків кілометрів від зрізу води вглиб Лівобережжя для них вважається досі ризикованою, куди вони заїжджають тільки для нанесення уражень», - розповіла Гуменюк.

Вона повідомила, що за минулу добу, Силам оборони вдалося знищити близько 30 окупантів.

«Це, пункт базування і ймовірно пункт управління. Вони намагаються розосередити свої позиції й розташувати підрозділи серед місцевих мешканців. Це суттєво ускладнює нам роботу, але ми співпрацюємо з рухом супротиву і через це знов посилюються поліцейські методи на тому боці. Вони намагаються вишукувати тих, хто лояльний до України. І в тому числі своїх дезертирів», - зазначила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни обстріляли Херсон, у лікарні опинилися троє місцевих

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Рашисти знову обстріляли онкодиспансер на Херсонщині

     • 1394636 переглядiв

    У Франції почалися масштабні військові навчання Orion 23

     • 1419775 переглядiв

    Масштабну пожежу на складі у Києві ліквідували – мер

     • 1338203 переглядiв