raketniy-udar-rf-po-lvovu-poshkodiv-bufernu-zonu-spadschini-yunesko

Ракетний удар рф по Львову пошкодив буферну зону спадщини ЮНЕСКО

 • 941297 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Сьогодні вночі росія вдарила ракетами «Калібр» по Історичному ареалу – буферній зоні об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру». Про це повідомили у Львівській ОВА, передає УНН.

Деталі

Як повідомили в ОВА, комплекс із 17-ти житлових будинків розташований по вул. Стрийській, на розі з вул. Академіка Сахарова під №№50-76в – має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Будинки житлового комплексу для викладачів Львівської політехніки 1930 років на вул. Стрийській, 50-76в занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Міністерство культури та інформаційної політики України вже звернулося до ЮНЕСКО і чекає від них рішучих дій.

Доповнення

Армія рф у ніч на 6 липня завдала ракетного удару по Львову. Повітряні сили повідомляли, що збито 7 з 10 запущених армією рф крилатих ракет "Калібр".

Кількість загиблих через нічний ракетний удар рф по Львову зросла до п’яти. Всього від ворожого удару постраждало 40 осіб, врятовано 7, евакуйовано 64 особи.

Пошкоджень зазнали 30 будинків, 11 гуртожитків для ВПО та дитячий будинок. До кінця дня усі завали на місцях російського терору будуть розібрані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приголомшливі ​​людські втрати війни росії": західні дипломати відреагували на ракетну атаку по Львову

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі