rada-ne-pishla-na-kanikuly-a-pratsiuie-v-rezhymi-yedynoho-zasidannia-stefanchuk

Рада не пішла на канікули, а працює в режимі єдиного засідання - Стефанчук

 • 18670 переглядiв

Голова ВРУ Руслан Стефанчук спростував інформацію про канікули парламенту. Він наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Рада працює в режимі єдиного засідання без перерв.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, — не відповідає дійсності. Про це він повідомив у Facebook, пише УНН.

Широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, не відповідає дійсності. З 24.02.2022 парламент України працює в режимі єдиного засідання. І за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада... не може мати "канікули", щорічні відпустки чи інші технічні перерви,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Спікер наголосив, що робота в сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів.

"Кожен з них працює в комітетах (де готуються закони для голосування в залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснює інші заходи парламентського контролю, займається міжпарламентською діяльністю", - зазначив він.

Стефанчук зауважив, що парламентарії також займатимуться підготовкою до розгляду в другому читанні законопроєкту №8371 (щодо неприпустимості діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих з російською православною церквою - ІФ-У), оскільки у вівторок було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень законопроєкту для його якнайшвидшого розгляду на пленарному засіданні.

"Тому ще раз - на жодні "канікули" з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада України не ходила і не піде, до моменту нашої Перемоги!", - наголосив Стефанчук.

Рада не засідатиме цього тижня: наступне засідання може розпочатись з розгляду заборони УПЦ МП23.07.24, 14:58

Популярні

Новини по темі