pyshnyi-pro-defitsyt-biudzhetu-my-ne-pokladaiemosia-lyshe-na-dopomohu-nashykh-partneriv

Пишний про дефіцит бюджету: “ми не покладаємося лише на допомогу наших партнерів”

 • 19102 переглядiв

Голова НБУ Андрій Пишний заявив, що Україна не лише покладається на міжнародну допомогу для фінансування дефіциту бюджету. Планується розширення внутрішньої ресурсної бази для зменшення дефіциту до 10,3% у 2026 році.

Голова Національного банку України Андрій Пишний зявив, що Україна не лише покладається на допомогу наших партнерів, але й буде розширювати внутрішню ресурсну базу. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Болюче питання – фінансування дефіциту бюджету. Через більші потреби сектору оборони Національний банк збільшив прогноз дефіциту бюджету на поточний рік до 22,8% ВВП

- пише Пишний.

Він зазначає, що вагомим джерелом його покриття залишається міжнародна допомога. Цього року йдеться про суму підтримки в майже 38 млрд дол. США. У 2025 та 2026 роках – 31 млрд дол. США та 21 млрд дол. США відповідно.

"Та ми не покладаємося лише на допомогу наших партнерів. Розширення внутрішньої ресурсної бази дасть змогу звузити дефіцит бюджету до 17,8% у 2025 році та 10,3% у 2026 році", - додав Пишний.

Нагадаємо

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що потреби країни іноді не збігаються з її можливостями, тому необхідно залучити 500 млрд грн на видатки для оборони, частину цих коштів перекриють шляхом додаткових джерел доходу, а саме підвищення податків. 

Популярні

Новини по темі

У 200-річному палаці Красицьких на Рівненщині обвалився дах

 • 13847 переглядiв