ukenru
pyatiy-paket-sanktsiy-yes-proti-bilorusi-pid-obmezhennya-potrapili-belavia-grodno-azot-prikordonniki-i-suddi

П'ятий пакет санкцій ЄС проти Білорусі: під обмеження потрапили Белавіа, Гродно Азот, прикордонники і судді

 • 22769 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Білоруський авіаперевізник "Белавіа" і сирійська компанія "Cham Wings Airlines" входять до списку організацій, щодо яких Євросоюз має намір запровадити санкції у зв'язку з міграційною кризою. Про це у середу повідомило агентство Bloomberg, інформує УНН.

Деталі

За даними джерел Bloomberg, цього тижня країни — члени ЄС схвалять пакет санкцій щодо 17 фізичних та 11 юридичних осіб. У переліку фігурують найбільше підприємство нафтохімічного комплексу Білорусі "Гродно Азот", компанія "Білоруснафта", а також білоруські прикордонники та судді.

Зазначимо, нові санкції проти Білорусі готують і США.

Доповнення

ЄС звинувачує Лукашенка у веденні "гібридної війни", що дозволяє мігрантам влітати до країни, а потім спрямовує їх до кордонів блоку у відповідь на санкції, запроваджені через масштабні репресії, які тривають в Білорусі.

Польща, Латвія та Литва встановили паркани та розгорнули тисячі прикордонників, солдатів і поліції, щоб закрити кордони від мігрантів.

За даними організацій допомоги, за останні місяці загинули щонайменше 11 мігрантів.

Лукашенко звинувачує ЄС у недотриманні міжнародного законодавства про надання притулку, відмовляючи мігрантам у в'їзді.

Криза посилила напруженість між Росією та ЄС. Президент Росії Володимир Путін, який підтримав Лукашенка, коли він придушив протести опозиції після минулорічних виборів, також підтримав Білорусь у протистоянні з мігрантами з ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу