pryzupynennia-amerykanskoi-dopomohy-hruzii-torknulosia-konstytutsiinoho-sudu-ta-korpusu-myru

Призупинення американської допомоги Грузії: торкнулося Конституційного суду та Корпусу миру

 • 14970 переглядiв

США припинили дію програми Конституційного суду Грузії, яку фінансує USAID. Також призупинено інші освітні проекти та гранти, загалом на суму понад 95 мільйонів доларів.

Призупинення американської допомоги для Грузії торкнулося Конституційного суду, передає УНН із посиланням на Новини Грузія.

Деталі

Сьогодні стало відомо, що США припинили дію програми Конституційного суду Грузії, яку фінансує USAID. Йдеться про проект Літньої школи за програмою "Верховенство закону". Єврорада, яка також фінансувала Літню школу, поки не повідомляла про свою позицію.

Опозиційний телеканал Mtavari повідомляє, що США припинили фінансування ще однієї програми — освітнього проекту Корпусу світу, яким до Грузії прибували викладачі англійської мови. Також, за даними Mtavari Arkhi, призупинено гранти USAID, за допомогою яких викладачі англійської мови здійснювали різноманітні освітні проекти у місцевих громадах.

Сполучені Штати зупинили допомогу Грузії у зв'язку з ухваленням закону про "іноагентів"13.07.24, 14:10

Раніше стало відомо, що припинено фінансування проектів у Центрі контролю захворювань та лабораторії Лугара у розмірі 2 млн доларів.

Минулого тижня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що антидемократичні дії та неправдиві заяви уряду Грузії не відповідають нормам членства в Європейському Союзі та НАТО, і США призупиняють виділення понад 95 мільйонів доларів прямої допомоги уряду Грузії.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Сумщиною збили російський вертоліт - ОВА

     • 21982 переглядiв

    У НАТО показали, як вчилися українські пілоти на F-16

     • 43450 переглядiв