prykordonnyky-finliandii-otrymaiut-pidkriplennia-z-yes-ponad-50-spivrobitnykiv-ahentstva-frontex-dopomozhut-posylyty-kontrol-finsko-rosiiskoho-kordonu

Прикордонники Фінляндії отримають підкріплення з ЄС: понад 50 співробітників агентства Frontex допоможуть посилити контроль фінсько-російського кордону

 • 16405 переглядiв

Агентство прикордонної охорони з ЄС відправить понад 50 співробітників і технічне обладнання на допомогу Фінляндії в патрулюванні кордону з росією на тлі збільшення кількості нелегальних мігрантів і закриття Фінляндією майже всіх прикордонних з рф пунктів пропуску.

Європейське агентство прикордонної та берегової охорони Frontex підтвердило, що направить до Фінляндії співробітників для патрулювання кордону з рф, а також додаткове обладнання для моніторингу сухопутного кордону.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

У заяві компанії Frontex ідеться, що до Фінляндії буде направлено 50 офіцерів прикордонної служби та інший персонал, - вони прибудуть в країну вже наступного тижня для посилення моніторингу сухопутного кордону з рф. Очікується також технічне обладнання для спостереження і теплові камери.

Раніше у Гельсінкі заявили про те, що близько 700 мігрантів, які не мають дійсних документів на в'їзд до Євросоюзу, прибули до Фінляндії через росію. Крім того, у середу було заявлено, що Фінляндія закриє всі пункти пропуску на кордоні з рф, залишивши відкритим лише віддалений арктичний маршрут з ранку п'ятниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відправляла свої співробітників на війну проти України: НАЗК внесло німецьку компанію до переліку міжнародних спонсорів війни

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен заявила, що її країна посилить реєстрацію прибуваючих, створивши центри для збору фотографій, відбитків пальців та іншої ідентифікаційної інформації.

Це робиться з міркувань безпеки, тому що ми не знаємо, хто перетне кордон

 - сказала Рантанен у повідомленні на X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкоджені підводні комунікації в Балтиці: Під підозрою у завданні шкоди — китайське судно

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі