ukenru
provodzhali-iz-smoloskipami-ta-pid-pank-rok-merkel-poproschalasya-z-posadoyu-kantslera-nimechchini

Проводжали із смолоскипами та під панк-рок: Меркель попрощалася з посадою канцлера Німеччини

 • 20104 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Ангела Меркель офіційно попрощалася із посадою канцлера Німеччини. Про це повідомляє УНН із посиланням сайт уряду.

Деталі

Зазначається, що церемонія відбулася увечері у четвер, 2 грудня, у формі традиційного військового церемоніального акту проводів – Der Große Zapfenstreich.

В.о. канцлера виступила з промовою перед службовцями, присвятивши її демократії.

Військові провели марш зі смолоскипами і виконали кілька композицій, в тому числі оркестрову версію східнонімецького хіта панк-рокерки Ніни Гаген, 1974 року "Ти забув кольорову плівку".

Окрім того, Меркель обрала християнський гімн "Великий Боже, ми славимо тебе", а також пісню "Для мене проллється дощ із червоних троянд" кінозірки 1950-х років Гільдегард Кнеф.

Нагадаємо

Німецький лівоцентристський лідер Олаф Шольц оголосив, що три партії досягли угоди про формування нового уряду, яка покладе край епосі канцлера Ангели Меркель.

Меркель обіймала посаду канцлера Німеччини протягом 16 років. У 2018 році вона відмовилася від посади голови правлячої партії "Християнсько-демократичний союз" і оголосила, що не балотуватиметься на посаду глави уряду у 2021 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу