ukenru
protesti-fermeriv-paralizuvali-rukh-u-bagatokh-mistakh-nimechchini

Протести фермерів паралізували рух у багатьох містах Німеччини

 • 12317 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Тисячі фермерів у Німеччині у вівторок, 22 жовтня, провели акції протесту у багатьох містах країни, виступаючи проти планів уряду в аграрному секторі та вимагаючи, щоб уряд розпочав з ними діалог. Про це повідомляє УНН з посиланням на dpa і DW.

Найбільша акція протесту пройшла в Бонні. На демонстрацію в місті, за оцінками поліції, зібралися близько шести тисяч учасників. Організатори очікували до десяти тисяч протестувальників.

Багато фермерів приїхали до Бонна на своїх тракторах. Вони частково паралізували рух на місцевих дорогах і вулицях. У поліції додали, що "тракторів значно більше, ніж очікувалося". Колона, кажуть правоохоронці, розтягнулася на десять кілометрів. Всього очікували прибуття 800 транспортних засобів.

"Так, як дотепер, тривати не може. Єдине рішення - знову почати з нами діалог", - заявив один із організаторів протесту на мітингу на центральній площі Бонна.

Фермери закликають міністерку продовольства та сільського господарства Юлію Клекнер та міністерку охорони довкілля Свенью Шульце обговорити з ними плани уряду в аграрному секторі. Особливий спротив викликають наміри уряду посилити приписи щодо застосування пестицидів. За твердженнями фермерів, це загрожує існуванню родинних господарств.

Фермери протестували і в інших федеральних землях та містах Німеччини. Зокрема у землі Нижня Саксонія поліцейські зафіксували пересування майже трьох тисяч тракторів, у Шлезвіг-Гольштейн - 1700 тракторів, у Баварії - 1500 та в Гамбурзі - близько 500. Великі акції пройшли в Мюнхені, Ганновері, Штутгарті та нших містах.

Нагадаємо, у Берліні десятки тисяч робітників вимагали справедливої економіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу