prosto-potribne-zaproshennya-zelenskiy-pro-ochikuvannya-vid-samitu-nato

"Просто потрібне запрошення" - Зеленський про очікування від саміту НАТО

 • 946116 переглядiв

Цитата

«Просто потрібне запрошення. Ми розуміємо, що можуть бути складнощі з тим чи іншим формулюванням, щоб отримати об’єднану підтримку всіх партнерів з Альянсу. Хтось іще озирається на москву, хтось боїться росії. Хоча я вважаю, що це такий момент – великий шанс показати сміливість і міцність усього Альянсу», – зазначив Зеленський.

Деталі

Президент наголосив, що Україна очікує на конкретний сигнал щодо запрошення до НАТО. «Нам потрібна ця мотивація. Нам потрібна чесність у наших відносинах», – пояснив він.

На думку Глави держави, сьогодні Альянсу також потрібна перемога – успішні дії, які продемонструють його міцність і єднання.

«Альянс поки що не знайшов спільного сигналу щодо Швеції, тому Швеція поки що не в НАТО. І рішення про шведське членство поки що немає. Запрошення в тому чи іншому вигляді в України також немає. У чому тоді успіх Альянсу? А мені здається, що світу, своїм народам і росії також треба продемонструвати міцність Альянсу та єднання», – переконаний Зеленський.

Президент також зауважив, що на полях Вільнюського саміту обговорюватиметься низка важливих питань, які стосуються пакетів оборонної підтримки.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 4 липня провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. За підсумками заявив, що на саміті Альянсу у Вільнюсі очікується рішення про "наближення" України до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Над Миколаївщиною вночі збили 5 ворожих «шахедів»

     • 222762 переглядiв

    Зеленський та Ердоган зустрінуться сьогодні в Стамбулі

     • 845111 переглядiв